Ce transmite coordonatorul intervenţiei jandarmilor, Laurenţiu Cazan: Prefectul a fost în Piaţă, ordinul a fost dat la ora 20:00

Autor: Mihaela Gidei 16.08.2018

Laurenţiu Cazan, cel care a comandat intervenţia jandarmilor la protest, a spus că prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, s-a aflat în Piaţa Victoriei, care a observat desfăşurarea mitingului, iar ordinul de evacuare a zonei a fost semnat în jurul orei 20:00, atunci când situaţia a „degenerat”.

„În permanenţă, am fost în contact cu toate autorităţile, inclusiv cu prefectul, care a fost prezent la faţa locului de la ora 16:00. (...) Când am văzut că lucrurile încep să degenereze, când tensiunea a crescut, am discutat personal cu prefectul şi i-am spus că, dacă lucrurule vor degenera, dacă nu reuşim să avem un moment când atacurile nu încetează, vom ajunge la restabilirea ordinii publice în zonă. Dânsa a spus că este pregătită, am fost la faţa locului tot timpul împreună, am văzut despre ce este vorba, şi s-a luat decizia de a avea un ordin pentru restabilirea ordinii publice. Lucrurile astea au fost în jurul orelor 20:00”, a declarat Laurenţiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publică al Jandarmeriei Capitalei, la TVR1.