Peste 60 de protestatari au ajuns la spital după ce au fost expuşi gazelor lacrimogene din Piaţa Victoriei, iar alte 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Autori: Daniela Timofti , Mediafax 16.08.2018

La Spitalul Floreasca, s-au adresat, de la începutul săptămânii, 60 de persoane care spuneau că se simt rău după ce au fost expuşi la gazele lacrimogene pe care jandarmii le-au folosit la mitingul din 10 august.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Bogdan Opriţa, persoanele aveau iritaţii la ochi şi acuzau dureri de cap, însă nicio persoană nu a fost internată, starea acestora fiind stabilă.

De asemenea, cinci persoane s-au prezentat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

“În ultimele 24 de ore s-au prezentat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti cinci persoane care şi-au manifestat îngrijorarea faţă de consecinţele ce le-ar putea avea aceste gaze asupra sănătăţii. Simptomul a fost unul comun pentru toate cele cinci persoane, respectiv tuse seacă. Toate persoanele au prezentat o stare clinică bună, fără modificări biologice şi nu au necesitat spitalizare”, se arată într-un comunicat al unităţii spitaliceşti.

În total, peste 500 de persoane au avut nevoie de îngriji medicale în urma protestelor din Piaţa Victoriei.