Scandalul momentului în Statele Unite: Preşedintele Donald Trump iese la atac şi îl acuză pe fostul său avocat că a dat o declaraţie falsă

Autor: Dragoş Dinu 22.08.2018

Preşedintele american Donald Trump iese la atac şi îl acuză pe fostul său avocat, Michael Cohen, că a făcut declaraţii false atunci când a recunoscut că ar fi încălcat legile de finanţare ale unei campanii, după ce a plătit pe cineva pentru a influenţa alegerile, dar şi că Trump i-ar fi ordonat să cumpere tăcerea a două femei în timpul campaniei din 2016, potrivit Wall Street Journal.

Mai mult, liderul de la Casa Albă „a luat în râs” puterea legală a avocatului său, deşi l-a plătit mai bine de un deceniu pentru a se ocupa de problemele juridice şi de conglomeratul  american Trump Organization.

„Dacă cineva caută un bun avocat, aş sugera cu tărie să nu apelaţi la serviciile lui Michael Cohen!”, a transmis Donald Trump, miercuri, în primul comentariu public pe această temă.

Michael Cohen a pledat vinovat într-un tribunal din New York pentru că ar fi încălcat legile de finanţare ale unei campanii, după ce a plătit pe cineva pentru a influenţa alegerile.

Acesta a declarat că a încălcat legea pentru a ajuta „candidatul” cu „scopul principal de a influenţa alegerile”

Avocatul de 51 de ani a recunoscut opt ​​fapte, inclusiv fraudă fiscală şi bancară, în cadrul unui acord cu procurorii.

El a declarat marţi în faţa instanţei că a fost condus de "un candidat la funcţia federală", presupus a fi Trump, pentru a încălca legile electorale federale.

Acesta a pledat vinovat pentru cinci fapte de evaziune fiscală, declaraţii false către o instituţie financiară, pentru contribuţii financiare excesive la cererea unui candidat sau campanie şi pentru că a cauzat în mod intenţionat o contribuţie corporativă ilegală.

Prin recunoaşterea faptei, Cohen i-a dat o lovitură în plin preşedintelui Donald Trump, încât toată lumea se întreabă dacă nu ar trebui şi el judecat.