(P) Plăci de bază, businessul MSI – fundaţie esentiala pentru computere performante

Autor: Publicitate 07.09.2018
Strategie conform tendinţelor pieţei şi experienţei clienţilor
 
Cu toţii avem impresia că CPU este nucleul central al unui computer, pe când în realitate, acest titlu ar trebui să fie acordat plăcii de bază a unui PC, deoarece aceasta coordonează toate celelalte componente, perifericele şi modul în care ele „vorbesc” una cu cealaltă. A avea o placă de bază echilibrată şi performantă, dotată cu acele caracteristici care să folosească întregul potenţial al unei configuraţii PC este cheia succesului, fiind uşor trecută cu vederea de mulţi. MSI este unul dintre liderii mondiali în domeniul plăcilor de bază şi unul dintre cele mai de încredere nume în jocuri şi eSports. Dedicat inovaţiilor în materie de jocuri, MSI a început ca producător de plăci de bază şi de carduri suplimentare şi a fost cel care a anunţat prima placă de bază pentru overclocking în 1986, o placă de bază Intel 80286 pe arhitectura x86.
 
Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu metoda, overclockingul reprezintă acţiunea de îmbunătăţire a performanţei unui dispozitiv de calcul prin creşterea specificaţiilor tehnice (frecvenţa de ceas, tensiunea sau alţi parametri electrici). Fiind in topul companiilor care acorda atentie overclocking-ului, MSI a marcat repere importante de-a lungul timpului, fiind acum o marcă binecunoscută pentru componente stabile şi de înaltă performanţă, capabile să ofere rezultate impresionante.
 
Standardul ridicat în privinţa dezvoltării produselor, orientat către nevoile jucătorilor, a fost stabilit odată cu lansarea primei plăci de bază GAMING în 2013, care includea un chipset Z77 pentru procesoarele Intel, stabilind un nou nivel de referinţă pentru plăcile de bază. Ţinând pasul cu tendinţele industriei, MSI prezintă în cadrul liniilor sale de produse iluminare cu LED-uri RGB pentru un aspect atractiv şi personalizări out-of-the-box, fiind prima companie care a oferit aceste caracteristici în 2015. Prima placă de bază cu RGB LED a avut un chipset Intel X92 şi a fost un produs extrem de anticipat pentru procesoarele high-end de la Intel.
 
 
Angajamentul MSI privind inovaţia în industria plăcilor de bază nu s-a oprit nici măcar o secundă, iar Hwbot.org, un site dedicat overclocking-ului, a ales în multe ocazii plăcile de bază MSI ca Top Choice for PC Enthusiasts. Hwbot.org este cea mai mare comunitate pentru pasionatii de overclocking şi a găzduit câteva dintre cele mai importante evenimente de overclocking din lume, cu participarea echipelor internaţionale de OC, începători şi pasionati care au stabilit recorduri WR (World Record).
 
Vorbind despre lansările majore ale acestui an, cu noile CPU-uri Ryzen 2 de la AMD, MSI şi-a păstrat standardele înalte şi a dezvoltat o serie de plăci de bază compatibile şi de încredere pentru overclocking pe această platformă. Proiectate pentru gameri, plăcile de bază AMD X470 sunt, în acelaşi timp, o alegere solidă pentru computerele de gaming.
MSI îşi concentreaza eforturile şi dezvoltarea seriilor de plăci de bază Intel şi AMD pe diverse cerinţe, satisfăcând şi cele mai exigente nevoi, folosind feedback-ul de la gameri şi de la echipe profesioniste precum Fnatic pentru a dezvolta cele mai bune produse pentru experienţa lor.
 
De altfel, seriile de plăci de bază sunt diferenţiate folosindu-se 3 categorii: Enthusiast Gaming, Performance Gaming şi Arsenal Gaming. Fiecare gamer are cerinţe şi aşteptări distincte, ceea ce înseamnă că fiecare produs MSI este produs în consecinţă. Enthusiast Gaming este reprezentat de gameri hardcore, oameni care îşi petrec cea mai mare parte a timpului în jocuri. Această categorie de jucători este reprezentată de profesionişti care îşi investesc viaţa în jocuri şi au nevoie de cele mai bune echipamente disponibile pe piaţă. Acesta este cel mai înalt nivel de experienţă da gaming pe care un jucător hardcore îl poate solicita de la o configuraţie a calculatorului. Seria Performance Gaming este concepută vizând gamerii care au o pasiune pentru jocuri şi care sunt în căutare de metode inovatoare pentru configurarea PC-ului folosind carduri video performante dar si alte componente. Plăcile de bază GAMING precum MSI Z370 GODLIKE GAMING pentru procesoarele Intel sau MSI X470 GAMING M7 AC pentru procesoarele AMD sunt alegerea ideala pentru un entuziast adevărat, oferind caracteristici de înaltă clasă şi performanţă.
 
 
Mai mult, gama de plăci de bază nu se termină aici, iar MSI oferă Seria Performance pentru cei care caută o combinaţie echilibrata de performanţă şi caracteristici, seriile GAMING PRO CARBON şi GAMING PLUS, care includ cele mai recente chipset-uri AMD şi Intel pentru gaming şi staţii de lucru. Seria de plăci de bază Arsenal Gaming reprezintă primul pas într-o experienţă completă de gaming pentru jucătorii casual, care caută modele de dimensiuni mici ce permit configurarea de computere mai mici şi mai puternice.
 
Dar MSI nu este doar despre Gaming; linia de produse acoperă soluţii de afaceri cu seria PRO. Seria MSI PRO oferă suport pentru companii din întreaga lume cu plăci de bază stabile, de încredere şi fiabile. De asemenea, plăcile de bază MSI PRO Series sunt optimizate pentru minarea de criptomonede şi asigură un sistem robust pentru sesiuni lungi de minat. Soluţiile Blockchain necesită plăci de bază stabile, viabile, specifice, care satisfac cererea mare de minare de criptomonede. Epoca blockchain 4.0 urmată de inteligenţa artificială şi deep learning se apropie, iar MSI este aici pentru a satisface nevoile clienţilor.
 
MSI este o companie dinamică, reacţionând rapid la schimbările de pe pietele de jocuri şi tehnologii, precum şi stabilind noi standarde pentru utilizatori şi companii prin inovaţie, satisfacţia clienţilor şi îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor. Produsele livrate se adresează provocărilor majore de astăzi, cum ar fi jocurile şi randarea 4K, criptomonedele şi tehnologia blockchain, crearea de conţinut şi implementarea de maşini deeplearning. Şi mai presus de toate, MSI oferă ceea ce un gamer are cu adevărat nevoie, demonstandu-si angajamentul prin sloganul „Unii sunt PC, noi suntem GAMING!".