Proinvest Group Paşcani vrea un ajutor de stat de 17 mil. lei pentru o fabrică de bare pentru echipamente de fitness

Autor: Alina-Elena Vasiliu 04.10.2018

Compania Proinvest Group din Paş­cani (judeţul Iaşi), specializată în pre­lucrarea oţelului, a depus documen­taţia necesară pentru obţinerea unui aju­tor de stat în valoare de aproape 17 mil. lei. Banii ar urma să fie folosiţi pen­tru construirea unei fabrici de la zero.

„Proinvest Group de­ma­rează un con­cept green­field cu o valoare es­ti­ma­tă de 33,8 mil. lei, având ca obiect pro­ducţia ba­relor cro­mate. Imple­men­tarea proiectului de investiţii va atrage cre­area a 100 de noi locuri de muncă. Locaţia de implementare a proiectului de investiţii este municipiul Paşcani, contribuind astfel în mod direct la dezvoltarea economică şi socială a re­giunii nord-est“, spune Vasile Sandu, directorul general al Proinvest Group.

Barele cromate care vor fi produse în fabrica de la Paşcani sunt folosite în in­dustria hidraulică, în echipamentele din sălile de fitness sau în scaunele de birou. Produsele se pot utiliza şi în indus­tria chimică, petrolieră, aero­spa­ţială sau în marină.

Proinvest Group are în prezent şa­se fabrici, toate în Paşcani. Compania dez­voltă, produce şi comercializează semi­fabricate, componente şi sisteme din oţel pentru construcţii, inginerie şi industrie.