Cum arată era alimentaţiei 2.0: De la diete personalizate pe ADN-ul fiecăruia, pizza care ar putea preveni Alzheimerul şi până la cofeină sănătoasă pentru copii, trendurile alimentare se schimbă

Autor: Alex Ciutacu 13.10.2018

Naţiunile Unite estimează că până în 2050 producţia de mâncare trebuie să crească la nivel global cu circa 70% pentru a putea susţine toată populaţia globului. Cum poate fi asigurată Însă hrana populaţiei în viitor, fără ca planeta să fie distrusă? Câteva companii văd o oportunitate în oferirea unui răspuns şi conturează deja o nouă eră a alimentaţiei.

Plecând de la încercarea de a găsi o variantă sustenabilă pentru viitorul alimentaţiei, cercetătorii din toată lumea gândesc diverse variante, atât din perspectivă agricolă, pentru a eficientiza activitatea şi a maximiza rezultatul, cât şi prin segmente precum carnea crescută în laborator sau chiar personalizarea dietei în funcţie de ADN-ul individului.

Cercetătorii chinezi anunţau în luna martie că ar fi descoperit un miracol al agriculturii, care ar putea reprezenta soluţia la problema sustenabilităţii mâncării, corelată cu cea a protejării planetei, potrivit Quartz.

Citeşte continuarea articolului pe www.businessmagazin.ro