Cinci zile de foc pentru guvernul May: Premierul Marii Britanii pierde controlul pe ultima sută de metri în lupta cu Parlamentul

Autor: Dragoş Dinu 05.12.2018

Mai sunt cinci zile până la dezbaterea finală pe tema Brexit, iar premierul Marii Britanii, Theresa May, pierde controlul în lupta pentru putere cu Parlamentul. Guvernul britanic a pierdut marţi trei voturi-cheie în Camera Comunelor, semn al slăbiciunii poziţiei sale în faţa înţelegerii pe tema „divorţului” de Uniunea Europeană, scrie Bloomberg.

Drept urmare, Parlamentul ar avea de acum puterea de a decide asupra „planului B”, opţiunea în care planul prim-ministrului May asupra Brexit cade. 

Guvernul May a fost acuzat marţi de sfidarea Parlamentului, după ce a refuzat prezentarea integrală a raportului juridic de evaluare a Brexit.

Camera Comunelor a aprobat marţi seară un proiect de moţiune elaborat de şase partide de opoziţie prin care Guvernul este obligat să prezinte în întregime raportul de evaluare juridică a Acordului dintre Londra şi Bruxelles pe tema Brexit.

Moţiunea a fost adoptată cu 311 voturi pentru şi 293 împotrivă.