Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business 2018. Jovan Radosavljevic, general manager, Coca-Cola HBC România: Venirea în România în 2013 a fost cel mai important moment în cariera mea

Autor: Mădălina Dediu Panaete 21.01.2019

Jovan Radosavljevic, 45 de ani, a venit pentru prima dată în România în 2013, atunci când a devenit director comercial al îmbuteliatorului Coca-Cola de pe plan local, acesta fiind primul pas către o carieră internaţională pentru executivul din Serbia care lucrează pentru gigantul internaţional de peste aproape două decenii.

„Cel mai important pas din cariera mea a fost venirea în România în 2013. Înainte de acest moment, de peste trei ani eram country sales manager pentru Coca-Cola HBC Serbia. Am lucrat acolo timp de 15 ani. Prin urmare, înţelegeţi că venirea în România a reprezentat o schimbare majoră pentru mine - o ţară nouă, o echipă nouă şi un mediu de afaceri diferit. Prima mea experienţă românească m-a schimbat cu adevărat şi m-a ajutat enorm să devin ceea ce sunt astăzi“, povesteşte executivul, care a fost timp de aproximativ trei ani, în perioada 2013-2016 director comecial al Coca-Cola HBC România, companie care anul trecut a ajuns la o cifră de afaceri de 487 de milioane de euro. În mai 2018 el a preluat poziţia de director general al companiei Coca-Cola HBC România, înlocuindu-l pe Jaak Mikkel. Astfel, a trecut de la o companie cu 370 de angajaţi la conducerea uneia cu peste 1.400 de angajaţi, trei fabrici şi titlul de cel mai mare business din sectorul local al băuturilor. 

Jovan Radosavljevic