Topul asigurătorilor în T1/2019. City câştigă teren în asigurările generale, iar NN rămâne lider în asigurările de viaţă

Autor: Anelis Baciu 20.06.2019

Vânzările locale de asigurări non-viată se concentrează tot mai mult în portofoliul City Insurance, cifrele aferente primului trimestru din 2019 indicând o cotă de piaţă de 21% pentru compania controlată de omul de afaceri Dan Odobescu.

În primele trei luni din 2019 City a reuşit performanţa de a-şi creşte afacerile cu 42%, până la 448 mil. lei, avansul fiind de şase ori mai mare decât creşterea înregistrată la nivelul întregii pieţe în aceeaşi perioadă. Poliţele RCA au fost „biletul“ care a asigurat City Insurance un loc în primul rând în piaţa asigurărilor. Pe locul secund în topul asigurătorilor non-viaţă vine Euroins, companie specializată de asemenea în vânzarea de RCA, iar locul trei revine Omniasig. În piaţa asigurărilor de viaţă podiumul a rămas neschimbat în primul trimestru din 2019, liderul NN fiind urmat de BCR Asigurări de Viaţă şi de Metropolitan Life.

Cota de piaţă a NN care deschide de mai bine de zece ani topul din asigurările de viaţă s-a erodat însă cu un punct procentual în ultimul an, coborând la 34,7%. Din spate a venit puternic BCR Asigurări de Viaţă, companie a cărei cotă de piaţă a crescut cu apropae 10 puncte procentuale în ultimul an.