Andreas Treichl, Erste: Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele BCR, Sergiu Manea a făcut o treabă foarte bună

Autor: Cristian Hostiuc 31.07.2019

Andreas Treichl, preşedintele Erste, spune că este foarte mulţumit de rezultatele operaţionale ale BCR şi de managementul băncii, deşi rezultatul final a fost afectat de un provizion de 150 milioane euro în urma pierderii unui proces în justiţie de către Banca pentru Locuinţe.

”Sergiu Manea (CEO al BCR) a făcut o treabă foarte bună, banca are rezultate operaţionale excelente”, a menţionat Treichl la Viena la conferinţa de presă de prezentare a rezulatelor financiare ale Erste pentru S1 2019

Potrivit raportului Erste, Grupul BCR a obţinut un profit operaţional în S1 de 149 milioane euro, faţă de 137 miioane euro în S1/2018. În urma provizionului de 150 mil. euro, rezultatul final a fost negativ, de 24 milioane euro. 

În acelaşi timp, BCR a anunţat astăzi că a înregistrat o pierdere netă de 20,8 milioane lei (4,4 milioane euro) în S1 2019 ca urmare a constituirii unui provizion excepţional legat de activitatea BCR Banca pentru Locuinţe, în pofida rezultatului operaţional solid, a costurilor scăzute de risc şi a performanţelor ridicate pe toate liniile de business.