Rainer Seele a fost numit în funcţia de preşedinte şi CEO al OMV pentru încă doi ani

Autor: Dorin Oancea 11.09.2019

Consiliul de supraveghere al OMV Aktiengesellschaft l-a numit miercuri pe Rainer Seele a fost numit în funcţia de preşedinte şi CEO al companiei pentru încă doi ani, iar pe Johann Pleininger în calitate de membru al consiliului şi vicepreşedinte OMV. 

Mandatul lui Seele a fost prelungit până la 30 iunie 2022, cu o opţiune de prelungire cu încă un an. Rainer Seele este preşedinte şi director executiv al OMV începând cu 1 iulie 2015.

Mandatul lui Johann Pleininger a fost prelungit cu încă trei ani, până la 31 august 2023, cu o opţiune de prelungire cu încă doi ani. Johann Pleininger este membru al Comitetului executiv al OMV, responsabil pentru Upstream (Exploration & Production), începând cu 1 septembrie 2015.

Preşedintele Consiliului de Supraveghere al OMV, Wolfgang C. Berndt a declarat că „OMV a realizat o performanţă excepţională în ultimii ani. Acesta este rezultatul noii direcţii strategice adoptate de Comitetul executiv, împreună cu o reducere susţinută a costurilor care a dus la câştiguri record".

OMV are vânzări de 23 de miliarde de euro şi peste 20.000 de angajaţi în 2018. Producţia zilnică 2018 s-a ridicat la aproximativ 427.000 bep/zi. Compania operează trei rafinării cu o capacitate de procesare anuală totală de 17,8 mil. tone şi are peste 2.000 de staţii de alimentare în zece ţări. OMV deţine OMV Petrom în România.