Marina Babară, Ford România: La uzina Ford vin angajaţi şi de la 50 km distanţă. Procesul de recrutare din 2019 a fost mult mai anevoios faţă de cele anterioare

Autor: Bogdan Alecu 10.01.2020

Ford România a recrutat în ultimul an 1.700 de noi salariaţi pentru uzina auto de la Craiova, forţă de muncă necesară lansării în producţie a celui de-al doilea SUV l Americanii au derulat astfel cel mai amplu program de angajare de pe piaţa locală din ultimul an, cu cel mai ridicat impact asupra economiei locale.



„Principala provocare a fost reprezentată de faptul că nu găseam un număr suficient de mare de candidaţi specializaţi în Craiova, astfel că a trebuit să ne extindem aria procesului de recrutare pe o rază de aproximativ 30 de kilometri în afara oraşului. Am căutat în special operatori de bază şi operatori calificaţi pentru a acoperi producţia celui de-al doilea model fabricat aici la Craiova, noul SUV Ford Puma“, a spus Marina Babară, HR manager în cadrul Ford România.

Ea a subliniat că pentru ambele posturi, cel de operator de bază şi cel de operator calificat, condiţia de bază a fost trecerea unei probe teoretice şi a unei probe practi­ce. În cazul opera­to­rilor calificaţi, un plus în alege­rea candidaţilor l-a re­prezentat şi nivelul ex­perienţei an­terioare.