Constructorul ungar Kesz, prezent şi în România: Anul 2020 nu va fi uşor. Sunt intenţii de investiţii care se pare că întârzie, iar altele la care s-a renunţat deja

Autor: Alina-Elena Vasiliu 06.02.2020

În 2018 – ultimul an pentru care au fost furnizate date financiare, cifra de afaceri a subsidiarei din România a fost de aproximativ 36 mil. euro.



Kesz, o companie din Ungaria spe­cializată în construcţii, estimează că anul 2020 va aduce, în România, fluctuaţii în domeniul dezvoltărilor industriale, o încetinire a celor din retail şi o creştere pe segmentul de birouri.

„Anul 2020 nu va fi uşor. Investiţiile în domeniul industrial sunt influenţate de reorganizări ale diferitelor ramuri industriale, cum ar fi domeniul auto­motive. Avem informaţii de intenţii de investiţii care se pare că întârzie, iar altele la care s-a renunţat deja. În domeniul retail sunt semne de saturaţie pe piaţă, dezvoltarea masivă a comer­ţului electronic afectează puternic zonele de comerţ, în schimb facilitează dez­voltarea spaţiilor logistice. Construc­ţiile de birouri moderne şi cele rezidenţiale s-ar putea să crească şi anul acesta, dar creşterea va fi prezentă numai în zonele bune“, spune Anca Pintea, coordonator al departamentului de vânzări la Kesz România.