Francul elveţian, dolarul şi aurul au ajuns la noi recorduri la Bucureşti: Cursul valutar s-a apropiat iar de pragul de 4,77 lei/euro

Autor: Mediafax 17.02.2020

Francul elveţian, dolarul şi aurul au atins vineri noi niveluri record în raport cu leul. Cursul leu/dolar american a urcat la 4,4 lei/dolar, de la 4,3 lei/dolar acum două săptămâni. Aurul a atins al cincilea maxim din acest an. 

Dacă ai investiţii în dolari sau aur, valoarea lor e tot mai mare. Însă dacă ai credit în franci elveţieni vei plăti o rată mai mare.

Aurul şi dolarul au atins noi vârfuri în raport cu leul. Un dolar se vindea vineri cu 4,4 lei, după o creştere de 0,48% faţă de nivelul de joi, în timp ce gramul de aur a ajuns la aproape 223 de lei. Preţul metalului galben a atins astfel al cincilea vârf din acest an. Ultima valoare record pentru aur a fost de 221 de lei.

Totodată, dolarul american a câştigat peste 2% în doar două săptămâni, cursul urcând de la 4,3  la 4,4 lei/dolar. Şi în raport cu euro moneda naţională s-a depreciat, cursul urcând vineri la 4,7694 lei/euro. Leul a avut vineri o zi proastă şi în raport cu francul elveţian. Moneda elveţiană a atins nivelul de 4,48 lei/franc, un nivel apropiat de vârful istoric din ianuarie 2015.

În România, aproximativ 20.000 de persoane mai au credite în franci elveţieni.