Gothaer: Acţionarii germani şi-au consolidat sprijinul aprobând majorări de capital de 3,5 mil. euro în 2019

Autor: Mircea Nica 27.04.2020

În contextul crizei coronavirusului, este primordial ca societăţile de asigurări să menţină nivelurile de capital şi de lichiditate stabile şi adecvate. Marja de solvabilitate a Gothaer a urcat la 167%.

Gothaer, parte a grupului financiar german cu acelaşi nume, a înregistrat anul trecut o scădere de două cifre, cu 42%, a primelor brute subscrise în urma strategiei de reaşezare a companiei anunţate la începutul anului 2019, potrivit informaţiilor transmise de Gothaer pentru ZF.

„Gothaer Asi­gu­rări Reasigurări a în­cheiat anul 2019 cu o scădere de două cifre pro­centuale, respectiv de 42% a nivelului de prime brute sub­scrise, com­pa­rativ cu anul prece­dent, în confor­mi­tate cu strategia de reaşezare a com­pa­niei, anunţată la în­ce­putul anului 2019. Procesul de re­modelare a stra­te­giei a fost ela­borat în Planul de Afaceri din 2019 şi se concentrează pe dez­voltarea unui model de afaceri durabil pe termen mediu de 3 ani, prin reducerea sub­scri­erilor pentru liniile de afaceri şi pentru produsele neprofitabile care nu mai corespund apetitului  de risc al companiei. Reducerea primelor care a urmat în această perioadă de remodelare, preponderent pe liniile comerciale de afaceri, era de aşteptat să se întâmple.“