Impuls Leasing, al doilea jucător din piaţa de leasing locală, estimează o valoare a bunurilor finanţate de 960 mil. lei pentru anul 2020, în scădere cu 35% faţă de 2019. Profitul net bugetat pentru anul 2020 este de 11 mil. lei, cu circa 65% mai puţin comparativ cu anul 2019

Autor: Mircea Nica 22.06.2020

Impuls Leasing, subsidiara locală a gru­pu­lui austriac cu acelaşi nume, esti­mea­ză o valoare a bunurilor finan­ţate pentru anul 2020 în scădere cu circa 35% faţă de anul anterior, până la 960 mil. lei, arată datele furnizate de compa­nie pentru catalogul Cei mai mari jucători din economie, ediţia 2020, pe care Ziarul Financiar îl va lansa curând.

„În cele două luni de stare de ur­genţă, finanţările de bunuri noi au înre­gistrat o scă­dere abruptă. În acelaşi timp, Impuls Leasing a con­tinuat să ofe­re finanţări, con­siderând că astfel pu­tem susţine funcţionarea economiei. Concen­tra­rea noastră a fost spre rezol­varea cererilor clienţilor şi a parte­ne­rilor, chiar dacă marea majoritate a salariaţilor au lucrat de acasă. În tot acest timp am răspuns cu prioritate cererilor de graţie încercând să găsim cu par­tenerii şi clienţii noştri cele mai bune soluţii pentru a trece de această perioadă“, a spus Răzvan Diaconescu, director general al Impuls Leasing.