O idee despre cum ar putea funcţiona şcolile. În sectorul 4 din Bucureşti copiii vor merge la cursuri prin rotaţie. Orele vor avea 30 de minute, iar măştile ar urma să fie obligatorii tot timpul doar pentru elevii de clasa a V-a şi mai mari

Autor: Ramona Cornea 19.08.2020

Şcolile din sectorul 4 al Capitalei vor începe cursurile în scenariul galben, cel în care copiii vor învăţa şi în sălile de curs, şi în mediul online, după cum spune primarul sectorului 4 Daniel Băluţă. Primarul a anunţat ieri că a creat un regulament în baza căruia vor funcţiona şcolile din sectorul 4 în timpul pandemiei de COVID-19.

„Până în acest moment, nu avem nişte norme exacte de la Ministerul Sănătăţii. Am trimis acest draft absolut tuturor organelor statului pentru că nu este normal într-o asemenea situaţie să nu criticăm pe nimeni. Având în vedere regulamentele pe care le avem în vigoare, suntem într-o situaţie de cod galben, nu neapărat din cauza infecţiilor cu Sars-Cov-2 care sunt destul de ridicate în Bucureşti, ci din cauza spaţiului disponibil în creşe, grădiniţe şi în şcoli“, a declarat Daniel Băluţă în cadrul unei conferinţe.