Familia Pantiş investeşte 9 mil. euro în dezvoltarea fabricii de ferestre şi uşi Optimedia din Oradea. Compania a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 31,2 mil. euro, în creştere cu 4% faţă de anul anterior

Autor: Laurentiu Cotu 09.03.2021

Producătorul de ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu Optimedia, deţinut de antreprenorii români Marius şi Simona Pantiş, are un buget de investiţii de 9 mil. euro pentru dezvoltarea fabricii din Oradea. Optimedia a finalizat anul trecut investiţii de 1,5 mil. euro, ce au constat în mărirea halei de producţie a ferestrelor din aluminiu cu 2.000 de mp şi în creşterea capacităţii de producţie a ferestrelor din PVC.

„Avem un buget de investiţii de 9 milioane de euro, iar jumătate din investiţii estimăm că le vom finaliza anul viitor. 4 milioane de euro sunt alocaţi unei magazii automate de gestionat paleţii metalici cu profile PVC, iar lucrările de construcţii le vom demara anul acesta, urmând să fie fina­li­zate în 2022. Va fi o provocare să rea­lizăm această construcţie înaltă de 25 de metri, lângă hala de producţie a ferestrelor din PVC, fără a opri fluxul tehnologic“, a declarat pentru ZF Transilvania Marius Pantiş, general manager al Optimedia.