Compania românească Supercom a contractat o facilitate de credit de 19,6 milioane lei de la Intesa Sanpaolo Bank pentru achiziţia de echipamente pentru transportul deşeurilor şi colectarea selectivă a acestora în Cluj

Autor: Roxana Rosu 31.03.2021

Compania românească Supercom, unul dintre cei mai mari operatori din serviciile publice sanitare şi management al deşeurilor, a contractat o facilitate de credit de 19,6 milioane lei (4 mil.euro) de la Intesa Sanpaolo Bank, pentru achiziţia de echipamente pentru transportul deşeurilor şi colectarea selectivă a acestora.

Prin această finanţare, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo se aliniază politicii grupului, care din 2015 a devenit partener strategic al Fundaţiei Ellen MacArthur, cea mai influentă şi puternică organizaţie dedicată Economiei Circulare.

Pentru a susţine acest parteneriat, planul de afaceri pentru perioada 2018-2021 al Intesa Sanpaolo include lansarea unui plafon de creditare în valoare de 6 miliarde euro.

Facilitatea de credit către Supercom a fost acordată cu sprijinul Biroului de Economie Circulară al Centrului de Inovare, o companie a Grupului Intesa Sanpaolo.

“Avem capacitatea de a veni cu soluţii financiare avantajoase pentru companiile care au înţeles beneficiile Economiei Circulare - motorul creşterii eficienţei şi rezilienţei sistemelor economice, care reuşeşte să transforme în mod sustenabil modelele de business. Începând din 2016, Grupul Intesa Sanpaolo şi-a asumat că se va asigura că oportunitatea Economiei Circulare este o şansă colectivă pentru companiile europene. În acest sens, Supercom SA a câştigat încrederea şi sprijinul nostru prin activitatea şi proiectele sale”, a declarat Dan Sandu, CEO Intesa Sanpaolo Bank Romania.