Elon Musk speră ca Tesla să producă primele maşini la uzina din Berlin în octombrie

Autor: Dorin Oancea 14.08.2021

Tesla speră să producă primele maşini la „Gigafactory” din Gruenheide, lângă Berlin, în octombrie sau la scurt timp după aceea, a declarat vineri directorul executiv Elon Musk, citat de Reuters.

Tesla a amânat deschiderea preconizată a fabricii la sfârşitul anului 2021, dând vina pe obstacolele birocratice germane. Fabrica s-a confruntat, de asemenea, cu rezistenţa publicului local din cauza preocupărilor de mediu.

"Aşteptăm cu nerăbdare să obţinem aprobarea pentru a produce primele maşini poate în octombrie, dacă suntem norocoşi", a declarat Musk într-o vizită la uzină împreună cu Armin Laschet, candidatul conservator care ar putea veni în locul Angelei Merkel în postul de cancelar.

Agenţia de mediu din Brandenburg nu a dat încă aprobarea finală, ceea ce înseamnă că o nouă întârziere nu poate fi exclusă, chiar până în 2022.

Tesla s-a lovit de proteste pentru că fabrica eeste construită parţial înr-o zonă de protecţie a apei potabile şi se învecinează cu o rezervaţie naturală.

"Această regiune are atât de multă apă, uită-te în jurul tău", a spus Musk la fabrică, când a fost întrebat despre problemele legate de apă. "Este apă peste tot aici. Ţi se pare un deşert?" a întrebat el râzând. "Plouă mult."

"Am primit mult sprijin şi asta este de apreciat", a spus el. "Ne simţim foarte bineveniţi şi suntem foarte bucuroşi că suntem aici."

Ulterior, a scris pe Twitter că invită localnicii şi comunitatea mai largă la un tur al uzinei.