Turismul rural are de suferit de pe urma vacanţelor în străinătate: zona Bran – Moeciu, polul turismului rural românesc, are mai puţini turişti decât anul trecut. „Intrarea ţărilor pe listele galbene şi roşii reprezintă pentru noi un avantaj, turiştii se reorientează către turismul intern.“

Autor: Miruna Diaconu 17.08.2021

Turismul rural românesc are de suferit în această perioadă din cauza faptului că mulţi români au optat vara aceasta pentru vacanţele în afara ţării, ceea ce a reprezentat o cerere mult mai mică pentru destinaţiile interne de la munte şi de la sate. Zona Bran – Moeciu, polul turismului rural românesc, are parte de o cerere mult mai mică în această perioadă comparativ cu lunile simi­lare din 2020.

„Perioada aceasta nu este mai bună decât anul tre­cut, în 2020 am avut ex­clusiv turişti români care nu prea au putut pleca afa­ră, însă acum turiştii români pot pleca, iar turiştii străini au început să vină, dar într-un număr mult prea mic“, spune Emanuela Butunaru, pro­prie­tara Carpathian Log Home din Bran. Ea adaugă faptul că au început să vină mai multe cereri din luna iu­lie, iar gradul de ocupare pentru primele două luni din această vară a fost un­deva la 60%, însă pentru luna au­gust se apropie de 90%.