Declin abrupt pentru acţiunile Agroland Business Systems în prima şedinţă cu rezultatele la S1/2021 pe masă

Autor: Roxana Rosu 21.09.2021

Cu până la 9% se depreciau luni după-amiază acţiunile Agroland Business Systems, companie deţinută de antreprenorul Horia Cardoş, pe tranzacţii de 325.000 de lei, reacţia negativă a investitorilor venind după raportările de vineri seară cu privire la rezultate pentru prima jumătate din 2021.

Compania a încheiat primul semestru al anului cu o cifră de afaceri de 128 milioane lei, în creştere cu 5%, şi un profit net de 6,5 milioane lei, cu 22% mai mic faţă de nivelul de 8,4 milioane lei din primele şase luni din 2020.

„Prima jumătate a acestui an a fost dedicată strategiei de extindere a numărului de magazine şi a liniilor de business, investiţiilor în proiecte de inovaţie în agricultură, precum şi întăririi poziţiei noastre pe piaţa de food. Suntem într-o perioadă de investiţii ample în multiple direcţii având însă în vedere o strategie integrată, bine pusă la punct, prin care vizăm o integrare atât pe verticală cât şi pe orizontală şi transformarea Agroland într-un jucător major în mai multe domenii de activitate din sfera comerţului, agriculturii şi industriei alimentare”, spune Horia Cardoş în raport.