Antreprenori locali. Afacerile Altex merg spre 6,5 mld. lei. „Avem o creştere uşor mai mare decât anul trecut“. Retailerul electro-IT, controlat de antreprenorul Dan Ostahie, şi-a majorat businessul cu 24% în 2020, la peste 5 mld. lei

Autor: Cristina Roşca 28.10.2021

Cifra de afaceri a Altex, liderul pie­ţei locale de electro-IT, se în­dreap­tă spre 6,5 mld. lei în 2021, an în care busi­nessul va creşte mai accelerat decât în 2020, când avansul a fost de 24%, arată calculele făcute de ZF pe baza date­lor oferite de companie.

„Avem o creştere a businessului uşor mai mare decât anul trecut. Am avut evoluţie bună pe mai multe ca­te­gorii. Ce a contribuit la această creş­tere este disponibilitatea mai bu­nă a produselor faţă de competiţie. Mai mult, performăm mai bine pe online şi avem servicii de livrare mai bi­ne puse la punct“, spune Raul Filip, direc­torul de achiziţii al companiei.

Retailerul electro-IT are peste 120 de magazine fizice sub bran­du­rile Altex şi Media Galaxy şi două uni­tăţi online, câte una pentru fiecare marcă.

Pe piaţa de electroIT, cu o valoare de aproape 4 mld. euro (circa 20 mld. lei) în 2020, Altex se bate cu Flanco, cu jucătorii online, cu lanţurile de hipermarketuri sau supermarketuri şi cu independenţii.

„Piaţa a evoluat diferit în acest an în funcţie de categoria de produse. Sunt unele segmente care au fost pe creştere, dar altele au suferit cum e cazul celui de telefonie mobilă, afectat de lipsa de procesoare.“

Per total însă, piaţa a rămas pe creştere în primele luni din an, iar Raul Filip spune că estimarea lui e că trendul ascendent va continua până la final de 2021.

„Avem toate premisele ca piaţa să continue să crească. Diferenţa o va face însă disponibilitatea de produse din piaţă. Noi ne-am pregătit şi stăm mai bine decât concurenţa.“