Primii bani din PNRR au venit, dar sunt blocaţi până când guvernul Ciucă va elabora legea pentru cheltuirea lor. Adrian Câciu, ministrul finanţelor: Reprezintă o urgenţă construcţia unui cadru legal pentru a putea cheltui aceşti bani

Autor: Răzvan Botea 03.12.2021

♦ Comisia Europeană a virat joi, 2 decembrie, 1,8 miliarde de euro în conturile României, prima tranşă de granturi din PNRR, un plan de 29,2 mld. de lei, din care jumătate sunt împrumuturi ♦ România trebuie să vină cu legi şi proiecte pentru cheltuirea banilor.

Prima tranşă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), de 1,8 mld. de euro, a fost virată joi în conturile României. Banii însă nu pot fi cheltuiţi încă, pentru că nu există un cadru legislativ, reiese din declaraţia ministrului de finanţe Adrian Câciu.

„Reprezintă o urgenţă construcţia unui cadru legal pentru a putea cheltui aceşti bani. Voi lucra împreună cu colegii de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonanţe de urgenţă pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri. Trebuie să punem rapid aceşti bani la treabă în folosul comunităţilor din întreaga ţară“, a scris, joi, ministrul Adrian Câciu pe Facebook.