Gral Medicalcompanie controlată de Robert Şerban: Vom continua extinderea în 2022, deschidem centre medicale în nordul ţării. Compania a deschis două laboratoare noi şi 10 centre de recoltare anul acesta

Autor: Mirabela Tiron 08.12.2021

Operatorul de servicii medicale private Gral Medical, unul din cei mai mari jucători de pe piaţă, controlat de antreprenorul român Robert Şerban, a finalizat primele zece luni din acest an cu afaceri de 39,8 milioane de euro, mai mari cu 27%,  potrivit oficialilor companiei.

„Am reuşit să obţinem aceste rezultate prin îmbinarea a două elemente fundamentale: renta­bilizarea centrelor noi deschise şi dezvoltarea unor proiecte de nişă în alte regiuni din ţară. Este ca o balanţă care trebuie ajustată periodic, doar în acest fel am reuşit să creăm un echilibru pentru o dezvoltare durabilă. Dacă se merge prea mult pe prima direcţie, compania stagnează ca business şi va deveni vulnerabilă la factorii externi, dacă se merge prea mult pe a doua direcţie compania va avea probleme cu autofinanţarea şi va afecta întreaga companie“, a spus Robert Şerban, acţionar, Gral Medical.

În anul 2021 centrele din provincie obţinut creşteri peste media companiei, astfel divizia de labo­ratoare Gral şi centrele OncoFort a bifat creşteri cu 50% faţă de anul anterior, mai spune el. Reţeaua de centre OncoFort din cadrul com­paniei este formată din 5 spitale oncologice, cu o ca­pa­citate totală de 120 de paturi, două în Bu­cureşti şi câte unul în Piteşti, Ploieşti şi Craiova.