Cel mai aşteptat nume în moda locală: Primark deschide primul magazin din România în mallul ParkLake în 2022, iar al doilea în AFI Cotroceni

Autor: Cristina Roşca 21.01.2022

Cel mai important brand internaţional de modă care lipsea de pe piaţa locală, retailerul irlandez Primark, a semnat primele două contracte în România. Primul magazin a fost anunţat oficial şi va fi deschis în mallul ParkLake din Capitală. Al doilea va fi în centrul comercial AFI Cotroceni, conform surselor ZF .

Primark va ataca segmentul preţurilor mici, urmând a deschide magazine pe suprafaţă foarte mare, de până la 5.000 mp, cât un hipermarket, cu 30-40 de case de marcat şi alte câteva zeci de cabine de probă. Pentru irlandezi a fost însă greu să găsească spaţii pentru primele magazine dat fiind că cele mai multe malluri sunt pline sau oricum nu au suprafeţe generoase disponibile. În cazul ParkLake, a ajutat faptul că a plecat din România retailerul Forever 21, care ocupa 1.600 mp, conform datelor ZF. Primark nu vine exact în locul lui, dar acest exit i-a permis intrarea.

Oficialii celor două părţi - retailerul şi mallul - nu au comunicat suprafaţa primului magazin Primark în România.

Decizia unui grup internaţional de modă de a veni în România este justificată de mai mulţi factori precum mărimea populaţiei, puterea de cumpărare în creştere şi evoluţia bună a economiei înainte de pandemie dar şi după. Nu în ultimul rând, contează faptul că românii sunt dispuşi să cheltuie mai mulţi bani pe haine şi încălţări decât consumatorii din regiune.