Reţeaua Regina Maria continuă achiziţiile şi cumpără Centrul Medical Bucovina din Suceava, un business de 2,5 mil. euro

Autor: Georgiana Mihalache 11.02.2022

♦ Centrul Medical Bucovina a fost deţinut de fostul ministru al educaţiei, Cristian Adomniţei (PNL), coproprietar alături de alţi doi asociaţi.

Reţeaua de sănătate Regina Maria a anunţat o nouă achiziţie în Nordul ţării, după ce a cumpărat Centrul Medical Bucovina, care numără două clinici în Suceava, un business de 2,5 mil. euro.

Planurile reţelei pentru noua companie de sub umbrela Regina Maria urmăresc dezvoltarea şi mo­der­nizarea infrastructurii medicale prin­tr-o investiţie de cel puţin 1,5 mil. euro. Banii vor merge spre divizia de ima­gistică, dar şi pentru deschiderea unui laborator de analize medicale.

Centrul Medical Bucovina a fost deţinut înainte de tranzacţie de către Cristian Adomniţei, care a avut funcţia de ministru al educaţiei timp de un an, în 2008, din partea PNL. Adomniţei a avut 45% din acţiuni, iar restul au fost de­ţinute de Dan Gabriel Iacob, tot 45%, şi de medicul Adrian Tătăranu, cu 10%. Anterior, şi omul de afaceri Dan Fiterman a fost implicat în busi­ness, de­ţinând 30% din acţiuni prin inter­mediul Arcadia Medical Center, pe care le-a vândut ulterior către restul acţionarilor, ieşind din companie, po­trivit publicaţiei locale reporteris.ro.