Cei mai mari artişti Hip-Hop au urcat pe scena Super Bowl Half-Time Show 2022. Care au fost costurile pentru cel mai aşteptat eveniment al anului?

Autor: Andrei Şerbănescu 20.02.2022

Dr. Dre, Kendrick Lamar, Eminem, Snoop Dogg şi Mary J. Blige au urcat pe scenă pentru a cânta la Super Bowl Half-Time Show 2022. Evenimentul a stabilit un standard calitativ înalt, organizatorii investind toate resursele necesare ca cele 15 minute de spectacol să fie împecabile. 

Conform Fox News Australia, Dr. Dre a investit în eveniment în jur de 9,8 milioane de dolari australieni, ceea ce înseamnă aproximativ 7 milioane de dolari americani. În total, conform Heavy.com, întregul show s-a ridicat la peste 17 milioane de dolari, biletele depăşind suma de 3.000 de dolari pe persoană. Dr Dre şi Snoop Dogg au fost primii care au dat startul spectacolului, show-ul fiind continuat de Mary J. Blige, 50 Cent, Kendrick Lamar şi Eminem.

În pofida grandoarei mediatice a evenimentului, niciunul dintre artiştii menţionaţi nu au fost plătiţi pentru prestaţia lor, iar acest lucru nu este o excepţie a ediţiei de anul acesta. Purtătorul de cuvânt al NFL, Joanna Hunter, a confirmat în 2016 faptul că artiştii nu sunt remuneraţi pentru cele 15 minute de spectacol: „Nu plătim artiştii. Acoperim cheltuielile şi costurile de producţie”. Situaţia nu reprezintă un impediment pentru invitaţi, întrucât ei acceptă să performeze doar pentru a obţine expunere.

Potrivit Billboard, Jennifer Lopez şi Shakira, care au cântat la ediţia trecută a Super Bowl Half-Time Show, au înregistrat o creştere a vânzărilor cu 1.013% la melodiile interpretate în timpul evenimentului, scrie HITC.com. Având în vedere aceste beneficii, nu este surprinzător că artiştii aleg să cânte fără a fi remuneraţi.

Potrivit Samba TV, 36 de milioane de gospodării din SUA au urmărit Super Bowl anul acesta.