Producătorul de material rulant Softronic din Craiova: Am intrat în Bulgaria şi Polonia, unde vom livra câte două locomotive către operatori privaţi de marfă. Estimăm afaceri de 30 de milioane de euro anul acesta. Avem perspective pentru a intra şi pe pieţele din Norvegia şi Danemarca

Autor: Mirabela Tiron 21.02.2022

♦ Anul a început bine, cu noi contracte.

Softronic din Craiova, singura fabrică producătoare de rame şi locomotive electrice din Europa de Est, controlată de patru antreprenori români, a finalizat anul trecut cu afaceri de 25-26 de milioane de euro iar pentru acest an estimează că va ajunge la 30 de milioane de euro cifră de afaceri pe fondul noilor contracte semnate, potrivit oficialilor companiei.

„Anul a început bine, am intrat pe pie­ţele din Bulgaria şi Polonia. Vom livra în aprilie-mai două locomotive către compania privată de marfă Bulmarket, cel mai mare transportator feroviar privat de marfă din Bulgaria şi încă două locomotive către Cargounit din Polonia“, a declarat pentru ZF Radu Zlatian, directorul de dezvoltare-cer­cetare al operatorului Softronic. Înfiinţată în 1991 la Craiova, Softronic are singura fabrică ce pro­duce rame şi locomotive electrice în Europa de Est şi care vinde în prezent locomo­tivele electrice în străinătate.