Constructorul Ecoterm: Pe lângă contractele de lucrări pentru instalaţii civile şi industriale, am semnat şi contracte de antrepriză generală

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.02.2022

Dintre proiectele companiei, fac parte fabrica de vopsele Policolor din Militari - Bucureşti, două centre logistice ale Internaţional Lazăr şi alte lucrări pentru companii precum Saint-Gobain Glass, suedezii de la Skanska, clinica Oculus, Coresi Business Park.

Compania de construcţii Ecoterm, deţinută de mai mulţi antre­prenori locali, vrea să-şi dez­volte capa­ci­tăţile lo­gis­tice.

„În 2022, avem în plan dezvoltarea unor spaţii de logistică ce presupun o investiţie de un milion de euro într-o platformă logistică în Afumaţi. Sperăm ca finalul pan­demiei şi creşterile de preţuri la energie şi materii prime să nu aducă o criză economică după ele şi inves­tiţiile în domeniul industrial, pentru care lucrăm preponderent, să nu fie foarte afectate“, spune Bogdan Giambaşu, unul dintre asociaţii Ecoterm.

Compania a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de circa 19 milioane de euro, în creştere faţă de anul precedent, însă rata de profit a fost de doar 4%, destul de redusă, după cum este de părere antreprenorul, în condiţiile în care numărul de angajaţi a rămas similar cu cel din anii precedenţi. „Anul 2021 a fost un an plin de provocări. Ne-am luptat atât cu pandemia, cât şi cu creşterile accelerate de preţuri. Totuşi, pe lângă contractele de lucrări pentru instalaţii civile şi industriale, am semnat şi contracte de antrepriză generală.“