Bursa de Valori Bucureşti, plus 55% în doi ani de pandemie. „Una dintre cele mai importante lecţii pe care le-am învăţat din această pandemie este că avem capacitatea să rezistăm şocurilor“

Autor: Roxana Rosu 14.03.2022

Piaţa de capital din România a crescut cu 55% în cei doi ani de pandemie, prin prisma indicelui BET-TR, care include şi dividendele, şi cu 39% luând în calcul indicele BET, iar peste 80.000 de români sunt în prezent investitori la Bursă.

Volatilitatea care a cuprins pieţele de capital internaţionale în ianuarie a continuat să-şi facă simţită prezenţa şi luna trecută, la finalul căreia cei mai mulţi indici bursieri erau în teritoriu uşor negativ.

Până la finalul lunii februarie, indicele BET-TR, care include şi dividendele, a ajuns la un nivel de 22.648 puncte, în scădere cu 2% comparativ cu finalul lui 2021. Indicele BET, care include cele mai tranzacţionate companii listate la BVB, a închis luna februarie la 12.716 puncte, cu 2,6% sub nivelul de anul trecut. Totuşi, piaţa de capital din România s-a remarcat printr-o rezilienţă deosebită în faţa incertitudinilor şi a adus beneficii potenţiale semnificative pentru investitorii care au ales să-şi plaseze economiile în instrumentele financiare listate.