Pro Meat Distrib din Sibiu, din industria cărnii, deţinut de Ginel Mocanu, afaceri de 27 mil. lei în 2021, plus 50%

Autor: Florentina Niţu 26.04.2022

Compania Pro Meat Distrib din Sibiu a luat naştere în 2015 dintr-o nevoie a pieţei: lipsa unui distribuitor naţional de produse din carne în centrul ţării, după cum povesteşte Ginel Mocanu, cel care a pus bazele afacerii împreună cu o echipă cu o vastă experienţă în vânzări, de peste 10 ani. Rezultatul se vede în cifra de afaceri a companiei, care a încheiat anul 2021 cu peste 27 de milioane de lei, în creşetere cu 50% faţă de anul anterior.

„Pro Meat a cunoscut o ascensiune de la an la an, încheind anul 2021 cu o cifră de afaceri de peste 27 milioane de lei, în creştere cu 50% faţă de cifra de afa­ceri din 2020. Dorim în continuare să menţinem trendul ascendent al businessului, propunând pentru anul în curs o creştere de 10% a cifrei de afaceri faţă de anul 2021“, spune Ginel Mocanu, acţionar al Pro Meat Distrib.

Cu toate acestea, el a menţionat că anul trecut a fost un an plin de provocări, pentru că preţul scăzut al cărnii s-a menţinut de-a lungul întregului an sporind competitivitatea internă si punând o presiune mare pe achiziţii şi pe vânzări.