AROBS Transilvania Software, companie de IT controlată de antreprenorul Voicu Oprean, obţine un credit de 13 milioane de euro de la Citibank

Autor: Eduard Ivanovici 06.06.2022

Compania de tehnologie AROBS Transilvania Software, listată de anul trecut pe piaţa AeRO a bursei din Bucureşti, a informat piaţa cu privire la majorarea unei facilităţi de credit, valoarea cumulată a contractului depăşind 10% din venitul total aferent ultimelor situaţii financiare anuale.

Astfel, compania controlată majoritar de antreprenorul clujean Voicu Oprean a obţinut un credit de 13 milioane de euro de la sucursala din România a Citibank.

Din total, 12 milioane de euro vor fi utilizaţi pentru „cofinanţarea achiziţiei a 100% din capitalul social al Enea Services România SRL şi 0,5 milioane de euro pentru tranzacţii de trezorerie (pentru protecţie împotriva fluctuaţiilor cursului de schimb şi a altor operaţiuni de acoperire), aferente împrumutului la termen”, se arată într-un raport publicat la BVB. Data scadenţei este pe 31 mai 2027.

Acţiunile AROBS au coborât cu 4% în 2022, pe fondul unor tranzacţii de 80 de milioane de lei. Valoarea de piaţă a societăţii este de circa 875 de milioane de lei, conform datelor BVB.