Gen Z. Tribe lifestyle: Andrei Clenciu a făcut din gustul Perfect Simplu al cafelei un business care consolidează poziţia României pe harta mondială a cafelei de specialitate

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.06.2022

Prima dată, Andrei Clenciu a pornit espressorul pentru a face cafea mai mult decât ca un amator în 2015, ca efect al unei pasiuni intense pentru această băutură. Anii următori au fost doar timpul necesar pentru a dezvolta şi mai mult această iubire, care s-a transformat mai târziu într-un  business cu numele Perfect Simplu.

Mai întâi, a fost cafeneaua din zona Cişmigiului din Bucureşti, de pe strada Sfântul Constantin numărul 9, deschisă în mai 2021, pentru ca în aprilie 2021 să-şi deschidă uşile al doilea spaţiu, în zona Timpuri Noi, pe Splaiul Unirii la numărul 160. Investiţia totală în cele două cafenele  s-a ridicat la 60.000 de euro.

„Ne bucură să constatăm că în România comunitatea iubitorilor de cafea de specialitate este în creştere şi ne dorim să contribuim la continua ei dezvoltare. Ne-am dorit să creăm un spaţiu în care fiecare dintre noi să trăiască experienţe senzoriale unice, de aceea oferim iubitorilor de cafea o varietate mare de origini provenite atât de la prăjitorii locale, cât şi din Europa. De asemenea, încercăm să promovăm foarte mult în România «slow coffee», aşa cum o numesc oamenii din domeniul cafelei de specialitate, sau cafeaua la filtru, aşa cum mulţi o cunosc“, povesteşte Andrei Clenciu.