ZF Live. Cătălin Mahu, fondator al restaurantelor La Mama: Am amânat dezvoltarea pentru că nu găsim forţă de muncă. Nu am anulat însă planurile, ne uităm tot la Bucureşti, deşi reconsider şi ideea de a franciza în afara Capitalei

Autor: Mara Rolea 04.07.2022

♦ Pentru un restaurant nou, ai nevoie de 10-15 oameni de bază, deja bine pregătiţi, pe lângă novici ♦ Lanţul de restaurante La Mama are o echipă de 150 de oameni care lucrează în cinci restaurante şi un punct de livrare.

Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante La Mama, şi-a propus ca în acest an să deschidă mai multe restaurante mici, specializate în livrări. El spune că a amânat aceste lansări din cauza crizei de pe piaţa forţei de muncă, însă speră să reu­şească să opereze o serie de astfel de inaugurări în 2022. Antreprenorul nu înaintează cifre sau termene.

„Aceste spaţii vor ieşi de sub umbrela brandului La Mama. Nume­le La Mama vinde, dar e important să creezi un brand nou, specializat.“

Omul de afaceri adaugă totodată că cea mai importantă amânare a expansiunii brandului o constituie deschiderea a două restaurante a la carte. Motivul amânării este acelaşi - lipsa forţei de muncă. El precizează totuşi că nu e vorba de anularea pla­nurilor, ci doar de amânarea lor. „Ne uităm tot la Bucureşti pentru ex­pansiune, dar încep să mă gândesc din nou la ideea de a franciza în afara Capitalei“, a spus Cătălin Mahu, fon­dator al restaurantelor La Mama, în cadrul emisiunii de business ZF Live.