Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş trece pe pierdere de 86 mil. lei la venituri de 1,12 mld. lei în S1/2022. Declin accentuat la Bursă

Autor: Roxana Rosu 01.09.2022

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB), societate aflată în reorganizare judiciară, a raportat în primul semestru venituri operaţionale de 1,12 miliarde lei, în creştere cu 30%, pe fondul creşterii vânzărilor de produse finite cu 34%, dar compania a închis luna iunie pe pierderi, cu un rezultat negativ de 86 milioane lei, din cauza diferenţelor nefavorabile de curs valutar.

În primul semestru din 2021, compania a avut un profit net de 13 mil. lei. În urma publicării raportului semestrial, acţiunile companiei se depreciau miercuri spre finele şedinţei cu 9%, pe fondul unor tranzacţii de 36.600 de lei, arată datele BVB.

Rezultatul operaţional a consemnat o pierdere de 79,5 mil. lei, în principal pe seama creşterilor preţurilor la materiile prime necesare în procesul de producţie, ceea ce înseamnă un cost de producţie mult mai ridicat.