Scandal la cel mai înalt nivel: Vasile Dîncu şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Apărării, invocând public că nu se înţelege cu preşedintele Iohannis, care este comandatul suprem al armatei

Autor: Dorin Oancea 24.10.2022

Ministrul Apărarii Vasile Dîncu a demisionat din funcţie, conform unui anunţ postat pe Facebook. 

„În cursul acestei dimineţi, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcţia de ministru al apărării naţionale”, a anunţat Dîncu.

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilităţii colaborării cu Preşedintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcţie pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie şi programele care necesită fluiditate pe întreg lanţul de comandă şi pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române”, arată solicitatea de demisie înaintată premierului Nicolae Ciucă.

Vasile Dîncu a fost în ultima perioadă ţinta unor critici din partea prim-ministrului şi a preşedintelui Klaus Iohannis, după o serie de declaraţii legate de soluţionarea conflictului din Ucraina.