Boston Consulting Group: Apple a rămas şi în 2022 cea mai inovativă companie din lume, urmată de Microsoft, care urcă două poziţii, şi de Amazon, care urcă un loc, pe poziţia a treia

Autor: Roxana Rosu 26.10.2022

Apple a rămas şi în 2022 cea mai inovativă companie din lume, într-un top realizat de Boston Consulting Group, urmat de Microsoft, care urcă două poziţii, şi de Amazon, care urcă un loc, pe poziţia a treia.

În acelaşi timp, Alphabet coboară trei locuri, până pe patru, iar Tesla se menţine pe poziţia a cincea. Patru noi companii, ByteDance (#45), Nvidia (#15), Panasonic (#46) şi Zalando (#25), au intrat în acest an în top 50. De asemenea, se remarcă o revenire a industriei auto, GM (#42) şi Ford (#43) revenind în primele 50 de companii inovative din lume, alături de Tesla (#5), Toyota (#21) şi Hyundai (#33).

În acest an, pentru cel de-al 16-lea raport al său, BCG a inclus în analiză şi aspectul privind importanţa componentei climă şi sustenabilitate (C&S) în inovare.  Studiul arată că pentru două treimi dintre companiile din sondajul privind inovarea la nivel global în 2022, clima şi sustenabilitatea (C&S) sunt o prioritate de top, în timp ce mai mult de jumătate raportează că îşi asumă să inoveze în această direcţie, menţionând atât inovarea, cât şi C&S printre primele trei priorităţi ale lor.