O vilă de peste 10 mil. euro, cel mai scump imobil vândut de One United în 2022

Autor: Bogdan Alecu 20.01.2023

O vilă din cadrul proiectului One Peninsula din zona Floreasca în valoare de peste 10 mil. euro şi care vine la pachet cu un garaj pentru 10 maşini, a fost cel mai scump imobil vândut de One United Properties într-unul dintre proiectele sale în 2022.

Raportat la preţul pe metru pătrat, cel mai scump imobil vândut este un apartament din proiectul One Modrogan, cu aproape 11.500 de euro/mp, urmat de One Mamaia Nord cu peste 8.500 euro/mp şi vila din One Peninsula, cu aproape 8.500 euro/mp.

Cel mai "accesibil" este apartamentul din One Floreasca Vista, cu puţin peste 4.700 euro/mp. One United Properties (simbol bursier ONE) se concentrează în acest moment pe dezvoltările în zona de birouri şi zona comercială, pe zona rezidenţială, dar plănuieşte extinderea şi pe partea hotelieră, a spus Victor Căpitanu, co-founder şi co-CEO al companiei, iar Bucureştiul rămâne locaţia prioritară pentru aceste dezvoltări.

În zona centrală a Capitalei, dezvoltatorul imobiliar a cumpărat recent mai multe proprietăţi istorice. Una dintre ele este One Plaza Athénée, aflată lângă Ateneul Român. Aceasta va fi transformată într-un hotel, care va avea circa 90 de camere.