Interviu. Ramona Puia, IKEA: Până la finele lunii octombrie, am mărit salariile în medie cu 22%. „Am vrut să detensionăm pe cât posibil presiunea asupra costurilor de trai“. Salariul net mediu al unui angajat IKEA România este de 3.233 lei, acesta fiind stabilit în baza performanţei

Autor: Mădălina Dediu Panaete 13.02.2023

În plus, angajaţii primesc şi unele sporuri şi beneficii.

Ramona Puia, people & culture manager în cadrul IKEA România, care are circa 1.360 de angajaţi, spu­ne că în cadrul retai­le­rului de mobilă şi decoraţiuni, creşte­rile salariale se bazează pe perfor­man­ţă, însă anul acesta financiar compania a reuşit să asigurăm o mă­rire uniformă pentru toţi angajaţii.

„În timpul procesului de evalu­are a performanţei, analizăm obiecti­vele colegilor noştri şi rezultatele ob­ţi­nute în anul financiar precedent. Procesul are loc anual, în luna oc­tombrie, iar colegii cu un rezultat care atinge sau depăşeşte aşteptările anului trecut primesc o mărire. Aşa­dar, până  la finele lunii octom­brie 2022, am mărit salariile cu un procent mediu de 22,1% pentru colegii noştri din România, întrucât aceştia au atins - şi chiar depăşit - aşteptările tuturor“, a spus managerul în cadrul unui interviu prin e-mail acordat Ziarului Financiar.