G20 analizează reglementarea criptomonedelor, spune ministrul de finanţe din India

Autor: Dorin Oancea 12.02.2023

Marile economii ale Grupului celor 20 (G20) analizează dacă grupul ar putea reglementa în mod colectiv criptomonedele, a declarat sâmbătă ministrul de finanţe Nirmala Sitharaman, conform BBC.

Având în vedere tehnologiile sofisticate implicate de aceste active virtuale, ţările trebuie să discute dacă este necesară o anumită reglementare, a declarat Sitharaman, a cărei ţară este preşedintele G20 din acest an.

Guvernul premierului Narendra Modi dezbate de mai mulţi ani elaborarea unei legi care să reglementeze sau chiar să interzică criptomonedele, dar nu a luat o decizie finală.

"Discutăm cu toate naţiunile, că dacă este nevoie de reglementare, atunci o singură ţară nu poate face nimic", a declarat Sitharaman reporterilor după ce s-a întâlnit cu directorii băncii centrale la New Delhi. "Discutăm cu toate naţiunile, dacă putem face o procedură standard de operare care să fie urmată de toată lumea pentru a face un cadru de reglementare şi dacă poate fi eficientă.

India va găzdui luna aceasta miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din cadrul G20.

Anul trecut, Modi a declarat că este nevoie de un efort colectiv la nivel mondial pentru a face faţă problemelor ridicate de criptomonede. Reserve Bank of India a declarat că criptomonedele ar trebui interzise, deoarece sunt asemănătoare unei scheme Ponzi.