Distribuitorul de anvelope Nexxon din Târgu Secuiesc şi-a bugetat afaceri de 211 mil. lei pentru 2023

Autor: Laurentiu Cotu 21.02.2023

♦ „Anul acesta preconizăm o scădere a pieţei pe toate domeniile de utilizare,în special pe autoturisme“.

Distribuitorul de anvelope şi camere de aer Nexxon din Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, controlat de an­tre­prenorii Vilmos Barta, Zsombor Somai şi Marta Voloncs, estimează pentru 2023 o cifră de afaceri de 211 mil. lei (aproximativ 43 mil. euro), în stagnare faţă de anul trecut, conform datelor transmise de companie. Nexxon a rea­lizat anul trecut o creştere cu 9,2% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor com­paniei şi a celor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor.

„Pentru 2023 preconizăm o scădere pe toate domeniile de utilizare, în special pe autoturisme, mai ales în prima jumătate a anului. Nu suntem prea optimişti nici pentru a doua jumătate a anului, văzând preconizările de creştere economică şi indicatorul de încredere economică“, a declarat pentru ZF Transilvania Zoor Adam-Botond, marketing manager Nexxon.

Compania Nexxon comercializează anvelope pentru orice tip de vehicul, de la autoturisme, maşini agricole, maşini industriale, vehicule de teren, off-road la ATV-uri, camere de aer pentru anvelope, dar şi lanţuri antiderapante. Achiziţia şi transportul anvelopelor se face cu flota auto proprie. Compania dispune de şase service-uri de roţi în Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Timişoara. Divizia Nexxon-Utilaje Agricole comercializează remorci şi semiremorci, utilaje pentru prelucrarea solului, semănători, maşini de recoltat, utilaje pentru protecţia plantelor, dar şi diverse accesorii.