Cum a ales grupul turc de servicii medicale Memorial Healthcare România pentru extindere? „Ne-am gândit la cinci pieţe externe printre care şi România bazându-ne pe economia sa dinamică, dar şi pe sistemul medical în proces de transformare“

Autor: Georgiana Mihalache 16.03.2023

La finalul lui 2022 a fost anunţată tranzacţia prin care Memorial Healthcare a preluat Spitalul Monza din nordul Capitalei, prima extindere a grupului în afara Turciei.

România s-a aflat pe lista de ex­tindere a grupului turc Me­mo­rial Healthcare încă din 2021, alături de alte patru ţări, iar în 2022 a fost şi para­fată tranzacţia pe piaţa locală prin care un spital al italienilor de la Monza din nordul Bu­cureş­tiului a intrat sub umbrela Memorial.

„Din 2020 am decis să ne extindem în afara graniţelor Turciei, dar pandemia ne-a limitat pentru un an şi jumătate. În 2021, ne-am gândit la cinci pieţe externe printre care şi România, bazându-ne pe economia sa dinamică, dar şi pe sistemul medical în proces de transformare. Iniţial ne-am gândit să achiziţionăm un teren pentru a construi un spital de la zero, dar am realizat că va du­ra foarte mult procesul de dezvol­tare. Prin urmare, am achiziţionat spitalul Monza ale cărui dotări şi echipă medicală cores­pun­deau cu standardele noastre“, a spus Ugur Genç, CEO al Memorial Healthcare, prezent la conferinţa PwC privind piaţa de fuziuni şi achiziţii.