Ce se întâmplă la Hidroelectrica? Echipa de directori primeşte mandate provizorii pe 4 luni, după ce şi-a întrerupt mandatul care trebuia să expire în iunie

Autor: Eduard Ivanovici 10.04.2023

Echipa de directori de la Hidroelectrica a primit în mod neaşteptat mandate provizorii pentru 4 luni, deşi mandatele trebuia încheiate în iunie. Directoratul Hidroelectrica, cel mai mare producător local de energie electrică, care urmează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti, a fost numit vineri pe o perioadă de patru luni, începând cu data de 7 aprilie, neefectuându-se nicio schimbare.

Astfel, a fost prelungit inclusiv mandatul preşedintelui directoratului Bogdan Badea, reiese de pe site-ul oficial Hidroelectrica. În urmă cu aproape două săptămâni, Ministerul Energiei şi Fondul Proprietatea au ales noul consiliu de supraveghere al companiei de stat, cel care a stabilit directoratul, al cărui mandat ar fi urmat să expire în vară.  Hidroelectrica a avut venituri de 9,1 mld. lei anul trecut, în creştere cu 40%, şi un profit de 4 mld. lei, plus 32,7%. Conform celor mai recente estimări ale KPMG, grupul este evaluat la 55 mld. lei.