A doua tranzacţie cu businessul Prefera Foods: Raul Ciurtin păstrează fabrica din Oiejdea, judeţul Alba, care va fi folosită de Verdino, un brand de alimente „verzi” pe care tot antreprenorul îl controlează

Autor: Cristina Roşca 18.04.2023

Antreprenorul român Raul Ciurtin a vândut brandurile tradiţionale ale producătorului de conserve, pateuri şi zacuscă Prefera Food, alături de contractele de distribuţie, el fiind la o doua tranzacţie cu businessul din judeţul Alba. Prima tranzacţie realizată de omul de afaceri a avut loc anul trecut, când Prefera Foods a vândut brandurile „verzi” Unfished şi Green Course către Verdino, păstrându-le pe cele tradiţionale. Verdino este o companie independentă, dar pe care tot Ciurtin o controlează. Acum, omul de afaceri a vândut restul de branduri -„Capricii şi Delicii”, „De Azi”, „Rodna”, „Atelier de Mediaş” şi „Meniu” - şi contractele de distribuţie, dar păstrează fabrica din localitatea Oiejdea, judeţul Alba. Aceasta va fi folosită de Verdino, companie ce produce alternative la alimentele din proteină animală. Cele două firme – Verdino şi Prefera Foods -, operate separat, împărţeau aceeaşi facilitate de producţie şi anterior, dat fiind că Prefera Foods avea dotările necesare pentru a realiza alimente verzi.

Acum, fabrica va fi utilizată integral de Verdino, care are şi o unitate de producţie în Mediaş, conform datelor anterioare ale ZF.