Grupul austriac Strabag: Întreaga industrie trebuie să se uite la cum ar putea face munca în construcţii mai atractivă. Deficitul de oameni e o mare problemă. În România, Strabag numără peste 1.780 de angajaţi, strategia fiind ca, pe lângă recrutările clasice, să mizeze şi pe menţinerea salariaţilor pe termen lung în companie

Autor: Alina-Elena Vasiliu 24.04.2023

Dincolo de forţa de muncă, o altă provocare este şi creşterea continuă a preţurilor la materiile prime şi materialele de construcţii, adaugă reprezentanţii Strabag.

Dificultatea de a găsi forţă de muncă pregătită şi scum­pirile continue ale mate­rialelor de construcţii se numără printre cele mai mari dificultăţi cu care compania austriacă din construcţii Strabag se confruntă pe piaţa locală.

„Deficitul general de muncitori profesionişti este cu adevărat o mare problemă. Nu doar Strabag, ci întreaga industrie trebuie să se uite la cum ar putea face munca în construcţii mai atractivă. De exemplu, dorinţa tinerilor de a avea un program de lucru mai flexibil şi un echilibru cu viaţa personală ar putea fi conciliată cu cerinţele de gestionare eficientă a şantierului şi cu schimbarea locului de lucru?“, este problema pe care o ridică oficialii Strabag într-un răspuns al grupului la solicitarea ZF semnat de Marianne Jakl, head of Corporate Communications.