Ce puteţi citi în revista Business Magazin. Profil de investitor: cum s-a molipsit CEO-ul Agista cu mentalitatea americanilor şi a început să investească

Autor: Tibi Oprea 09.05.2023

Investitori mici şi mari, profesionişti şi debutanţi deopotrivă, care activează în domenii dintre cele mai diverse, pun pe tapet strategii de investiţii şi lecţii învăţate în timp pentru a întări zicala „bursa este pentru toţi” şi a mări rândurile investitorilor din piaţa locală. Toate sfaturile sunt adunate în seria de materiale „Profil de investitor” găzduită de Business Magazin.


Portofoliul lui include investiţii în private equity (74%) şi pe piaţa de capital (26%).

Nicolae Kovacs s-a îndrăgostit iremediabil de investiţii când se afla în Statele Unite la studii.

Proaspăt întors în România şi cu o mai bună cunoaştere a pieţei de capital, s-a aruncat în ringul bursier şi de 20 de ani relaţia continuă. Ba chiar s-a intensificat când s-a alăturat platformei de investiţii ROCA X şi firmei de private equity ROCA Investments şi, ulterior, fondului pre şi post-listare Agista.

„În ultimii 15 ani am lucrat în banking, investment şi private equity, iar dacă e să mă duc mai în spate, aş putea spune că am aproape 20 de ani de când, proaspăt întors din Statele Unite, de la facultate, am început să investesc. M-am molipsit de tânăr cu mentalitatea de acolo, unde se vorbea des despre Bursă, investiţii şi instru­mente specifice pieţei de capital“, povesteşte Nicolae Kovacs sau Nick, aşa cum îi spun cei mai mulţi dintre cei care-l cunosc.