Guvernatorul BNR: Trebuie să fac o atenţionare pentru cei care se reped acum să ia credite în valută, considerând că sunt mai ieftine: Dobânzile la euro şi dolar vor mai creşte! Ce mai spus Isărescu

Autor: Claudia Medrega 15.05.2023

„Băncile au lichiditate. Faptul că sunt prudente în creditare este o reacţie normală. Creditele ipotecare şi de consum au scăzut treptat, era normal pentru că am înăsprit politica monetară, am majorat dobânzile“, susţine guvernatorul BNR.

Creditarea va continua, dar într-un ritm mai ponderat, cores­pun­zător condiţiilor actuale interne şi inter­naţionale, iar prudenţa băncilor este normală după înăsprirea politicii monetare şi majorarea dobânzilor, susţine Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

„Băncile au lichiditate. Faptul că sunt prudente este o reacţie normală la maniera în care percep situaţia din România. Creditele ipo­te­care şi creditele de consum au scăzut treptat, era normal pentru că am înăsprit politica mone­tară, am majorat dobânzile. S-au mai înăsprit con­diţiile de creditare pentru a păstra stabi­lita­tea financiară. Avem nevoie de stabilitate financiară. Creditarea va continua, dar într-un ritm mai ponderat corespunzător condiţiilor actuale, interne şi internaţionale“, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR la prezen­tarea Raportului trimestrial asupra inflaţiei.