Karina Pavăl anunţă prima investiţie internaţională a Pavăl Holding: un hotel pe malul lacului italian Garda. Investiţiile în renovare ajung la 45 mil. euro

Autor: Miruna Diaconu 25.05.2023

♦ În turismul românesc investiţiile de asemenea anvergură sunt rare, singurul antreprenor român care a alocat în ultimii ani un astfel de buget în turismul local fiind George Copos.

Fraţii Pavăl, proprietarii Dede­man, prin compania Pavăl Holding, au făcut primul pas în afara ţării prin achi­ziţia hotelului Gardone, de pe malul lacului italian Garda, în care vor investi ulterior 45 milioane euro. Aceasta este prima achiziţie în afara ţării a fraţilor Pavăl, intrând astfel şi pe un nou seg­ment, cel hotelier. În România, investiţii de o ase­menea anvergură în sectorul hotelier sunt rare. Grupul Pavăl Hol­ding nu a răspuns la solicitarea ZF legată de această decizie de a investi în industria ospitalităţii din Italia.

În piaţă sunt însă informaţii că Pavăl Holding s-ar fi uitat să cumpere şi un hotel din Bucureşti. Pe lista posi­bi­lelor ţinte de achiziţie s-ar fi aflat şi hote­lul de cinci stele JW Marriott, asta în cazul în care proprietarii ac­tuali, grupul austriac Strabag, ar fi dorit să vândă.

Swissotel, Corinthia, Marmorosch şi renovarea hotelului Athenee Pa­lace, trecut sub brandul InterConti­nental, sunt unele dintre cele mai mari inves­ti­ţii hoteliere de pe plan local, toate fiind însă situate în Bucureşti. Cu cât dis­tanţa este mai mare faţă de Bucureşti, cu atât investiţiile în hote­luri sunt mai mici sau mai rare. Dintre investiţiile menţionate mai sus, doar renovarea Athenee Palace este trecu­tă în dreptul unui antreprenor, George Copos.