Producătorul de mezeluri Meda Prod 98: Cifra de afaceri a crescut cu 10% în T1/2023, dar volumele au fost în uşoară scădere. Începutul celui de-al doilea trimestru indică un trend uşor ascendent al cererii

Autor: Mirabela Tiron 29.05.2023

♦ Compania este activă de 25 de ani pe piaţa locală şi a finalizat anul trecut cu afaceri de 260 mil. lei, plus 10%.

Producătorul de mezeluri Meda Prod 98, unul din cei mai mari jucători, prezent de 25 de ani pe piaţa lo­cală, estimează pentru acest an afaceri de 290 de milioane de lei (58 mil. euro), în creş­tere cu 12%. Vânzări­le sunt în creştere în pri­mele trei luni din acest an, dar volumele au fost în uşoa­ră scădere, potrivit oficialilor companiei.

„Primul trimestru al anului curent a fost destul de provocator, având în vedere presiunile ridicate pe costurile de producţie. Cu toate acestea, vânză­ri­le s-au situat în concor­dan­ţă cu prognozele noas­tre, iar cifra de afaceri a în­registrat o creştere de apro­ximativ 10% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut“, a spus pentru ZF Florin Rizea, director general al Meda Prod 98. Volumele din primul trimestru însă au înregistrat o uşoară scădere faţă de aceeaşi peri­oa­dă din 2022, precum şi faţă de ultimul trimestru din 2022. Cu toate acestea, începutul celui de-al II-lea trimes­tru indică un trend uşor ascendent al cererii, potrivit lui.

Fabrica din Bucureşti Meda Prod 98, construită în 1998 şi controlată de Luchi Georgescu, produce mezeluri crud-uscate, fiert afumate, feliate şi vidate. Produsele companiei se găsesc în majoritatea hipermarketurilor.